İnsanların Hayatını Değiştiren Kitap: SEYİR-PİRAYE


Anlatılamaz olanı anlatmak çok özel bir sanattır. Salt bir kişi olmadığını insana hatırlatan ve ilahi yanını ortaya seren kült kitaplar vardır. Mesela Herman Hesse ‘den Siddhartha, Paulo Coelho ‘dan Simyacı, Echart Tolle ‘den Şimdinin Gücü gelmiştir dünyaya hediye. İşte Piraye Erdoğan ‘dan gelen Seyir kitabı bunların da ötesine geçmiş bu çağın kült kitabıdır.

Dişil enerjinin layıkıyla yaşanacağı bir boyut atlama sürecinin erken dönemlerinde olduğumuz günümüzde kitabı öncelikle bütün Türk kadınlarının okumasını tavsiye ederim. Erkeklere de neden bu kadar sıkıntı yaşadıklarını hatırlatarak maçoluğu tarihe gömebilecek etkisi vardır.

Kolay okunması için bir roman örgüsüne yerleştirilmiş olsa da bir roman değildir bu kitap. Farkındalıkla nefes ala ala, cümle cümle sindire sindire, yavaş yavaş okunmalıdır. Ve bence her sene oturan oturmayan kısmını anlamak ve hayata aksettirmek üzere bir daha okunmalıdır.

Eski bilincin kukla gibi şekillendirdiği, salt psikolojik bir varlığa yani kişiye ve kişiliğe indirgeyerek neredeyse herkesi uyutan matrix döngüsünden insanları kurtaracak yöntemlerin basitçe sunulduğu gerçek bir rehberdir. Global uyanış zamanının bir hediyesidir. Bu yüzden bizim coğrafya insanımıza çok daha iyi gelecektir. Politikacılar, din bezirganları, onların kirlettiği ve maşa olarak kullandığı aile sistemi, azmış medya, kirlenmiş iş dünyası ve bilimum diğer kendine yontan çıkarcılar baskısında kendini hiçe sayıp özünü sergilemekten çekinenlere neler kaçırdıklarını hatırlatıp üzmekten ziyade neler yaşayabileceklerini de gösteren muhteşem bir hediyedir.

Teşekkürler Piraye Erdoğan! İyi ki böyle dev bir kitap yazmışsın. Bütün danışanlarıma tavsiye ediyorum.

Kitabı detaylarıyla ve çok iyi anlatan bir videoyu buraya ekliyorum. Ezgi Güler ‘e de teşekkür ederim.