Skip to content

5 Dakikada Huzurlu Bir Zihin ~ “Saf Farkındalığım Ben” Mooji Baba

  • by

Videoya geçmeden önce çok önemli bilgiler paylaşacağım. Hem öznel yolculuğumdan bir kesit olarak, hem danışanlarıma sunabileceğim en yüksek danışmanlık olarak hem de meslektaşlarıma hocalarımıza paylaşabilmeleri açısından bir hediye olarak.

Mooji Baba benim dönüşümümde temel hoca olmuştur. Doğallığı, babacanlığı, samimiyeti, hayat doluluğu, kimseye tepeden bakmayışı, yüzünün güleçliği, kolaylıkla ve doğallıla kahkaha atabilir olması bana çok cazip gelmiştir. Uyanışın uzun yıllar peşinde koşulan bir şey olmadığını anlatır ve toplu satsang’larında (sohbet) birebir olarak sahnede buluştuğu kişiyle hemen oracıkta birlikte uyanışın tadını (“aha!” anı, satori) yaşayıverir, topluca yaşatıverir. Canlı ve online olarak ve canlı Türkçe desteğiyle sunulan sohbetlerinde çok insan birkaç dakika içinde kahkaha, ağlama veya sessizce kalma şeklinde gözlemleyebileceğimiz ifadeler sergileyerek hemen oracıkta Mooji Baba ile ortak “Ben”imizde yani saf farkındalığımızda yani O’nda buluşurlar. İşte ben de ilk buluşmamı böyle yaşadım. Tabletin karşısında yıllardır buluşmaktan çekindiğim kendimle yani “Ben”le buluşuverdim. Bu buluşmaları kendi kendime yapana kadar sohbetlerini ve davet adını verdiği yöntemini takip ettim.

Tavsiyesi üzerine uzunca bir müddet bu gizli aşkımı kimseye sunarak paylaşmadım. Bıraktım kendimi Kendime. Onun tabiriyle içimde bu aşkla marine oldum. Güçlenmesini engelleyebilecek toplu bilinçsizliğimizi temsil eden toplum ve çevremiz ile “hadi be ordan” diyerek işi zorlaştırmasınlar diye paylaşmadım. Size de tavsiyem budur. Her yaşadığınız güzelliği hemen herkes ile paylaşmayın. Böyle şeyler bireysel olarak bahşedilir. Tadını çıkarın, içinizde marine olun, sonra iyice güçlenip her lafa kulak asmaz hale gelince belki söyleyebilirsiniz. Ancak zaten sizdeki güzelleşmeyi farkedip kendiliğinden size çekilenler olacaktır. Onlarla arzu ederlerse paylaşmak en güzeli, doğrusu ve uyanışın oturmasını en hızlı sağlayanı kanımca. Uyanan insanlar artık uyanmamışları fazla çekemezler. Çevrenizde sadeleşme olacaktır zamanla. Sakın gidenlere üzülmeyin. Unutmayın ki bir gidiş olmadan bir geliş olmaz. Gidenin yeri illa ki sizin enerjinize münasip bir gelenle doldurulacaktır. Güvenin!

Direkt yani doğrudan yol 1950’de bedenini terkeden Ramana Maharshi üstat tarafından dünyaya hediye edilmiştir. Yıllarca o yöntem senin bu yöntem benim dolaşan spiritüel çarktan bezmiş yolculara varılacak bir yer olmadığını anlatan en kısa en doğal en saf yoldur. Yol bile denmemelidir çünkü aslında bu sıfır mesafeli bir yoldur. Meditasyon dahi denmemelidir ama terminoloji olarak bu kelime yerleştiği için buna saf meditasyon denir.

Temel pratiği “Kendini Sorgulama” yöntemidir. Yaşanan her durum hem alt benlik hem de üst benlik tarafından aynı anda yaşanır. Çoğu insanın “ben” dediği alt benlik, kişilik ya da psikolojik benliğimizdir. Çoğu insan bütün ömürleri boyunca üst benliğin neredeyse hiç farkında varmazlar. Aslında hep teğet geçerler ve ıskalarlar demek daha doğrudur. Allah kendini çok iyi saklamıştır diyebiliriz bu duruma. Ya da insan harika tasarlanmış bir sğrekli unutma makinasıdır.

Üst benlik yani “Ben” farkında varan, şahit olandır. Yani bir durumu biz hem “ben” olarak yaşarız hem de “Ben” olarak farkına varırız. İşte bu temel sorunun herhangi bir durumda sorulması bizi bu derinleşmiş bilince çeker. Farkederiz ki çoğu zaman sadece “ben”dir konuşan, endişeleri olan, böbürlenen, vücuduyla özdeşleşip ölümden korkan, cıngar çıkaran, vıdı vıdı eden maymun zihnimizdir. Farkeden yani şahit olan hiç bir şeyden etkilenmeden öylece durur hep. İçinde sınırsızlığı ve yargısızlığı dışında bir şey yoktur. Bütün ömrümüz boyunca bize yaşlanmamışlık hissiyatını, kendimizi kendimiz olarak hep aynı hissiyatla bilmeyi sağlayan sessiz, derin yanımızdır “Ben” dediğimiz.

Maharshi’nin bize hediye ettiği, Mooji Baba’nın muhteşem uygulatarak paylaştığı, yukarıda kelimelerle tarif edilmilş kendini sorgulama yöntemini gün içerisinde sık sık, önceleri sırf bir pratik gibi sık sık kullanarak sonra yavaşça ihtiyaç halinde kullanarak oturtabiliriz. Başlarda sık sık unutacağız, hiç sorun değil. Tekrar tekrar kendimizi yani bir durumu yaşayan iki benliğimizi de ayrı ayrı farketme kapasitemizi yukarıdaki soruyla aydınlatacağız. Bu cümleyi söyleyen kim, bu durumda endişelenen kim, … gibi pratik olarak şekillenen “ben/Ben kimim” sorusuna tekrar tekrar dönüp kendimizi girdaplarımızda kaybetmemeyi (ya da kaybetmiş gibi algılamamayı) git gide başaracağız.

İşte bu süreç yeniden doğmanın başlangıcıdır. Ve bu yeniden doğuş kendinize ve evrene sunabileceğiniz en güzel hediyedir. İnsanın yaradılış amacı bunu keşfetmek, oturtmak ve bu şekilde bir daha ancak bu sefer bilinçli olarak yaşamaktır. Bütün eski yaşantıların hiç bir önemi kalmaz. Onları bizi bu uynaışa kadar getirdiği için şükranla ait oldukları yere teslim eder ve artık Kendimizi bulmanın çoşkusuyla gerçekten yaşamaya başlarız.

Aşağıda hepimizde ortak olan sınırsız “Ben” hissiyatımızın gerçeklerinden biri olan saf farkındalıkla birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan bir meditasyon sunuyor bizlere. Maymun gibi konuşan zihni (alt benliğimizin kişilik dediğimiz inanç kalıplarını kullanarak saldırısı olarak tabir edebileceğimiz geveze iç sesimizi) durultmakta kullanmayı tavsiye etmiş. Kelimeleri manasıyla yaşamak önemli. Om sesini vücudun titreşimini hissedecek şekilde çıkarmak çok önemli. Bir kelimeye yüklenmiş en yüksek enerjidir bu ses. Kelimelerin yani düşüncelerin enerjik gücü vardır. Ne kadar içtenlikle zikredilirse o kadar etkili olurlar. Tespih çekerken otomatiğe bağlamış ve tekrar zihninin gevezeliğine alet olmuş olanlardan olmayalım 🙏💓

Ben değişik delişik bir hocayım 🥳 Yukarıdaki yazıdan ve videodan bir şey anlamamanız gayet de doğal ve mümkündür. Hatta çoğu insan bir şey anlamayacaktır. Bu uyanışın zamanlamasıyla ilgili bir durumdur. Herkesin kendisi tarafından çizilmiş kendi yolu, yolları vardır. Bu yazıya denk gelecekler genelde bu yazıdan faydalanacaklar olacak şekilde ayarlanır Sistem tarafından. Belki bugün değil de üç ay sonra size yarayabilir. Çünkü uyanış çağınız o zaman gelmek zorundadır, yani siz öyle denk getirmişsinizdir. Bütün bu ihtimalleri de sunmuş ve gevezelik etmiş olarak bir de çalgılı çengili hediye vereyim. Kapanış güzel olsun. İçinde yine Mooji Baba olsun. Gün içerisinde ne zaman sıkışsanız bu muhteşem enerji bombası videoyu seyredebilir ve coşabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum bazen 😍🕺🏻💃🏻

sabribuyuksoy.com